събота, 13 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноТри двойки близнаци се родиха в МБАЛ "Пловдив"

Три двойки близнаци се родиха в МБАЛ „Пловдив“

Само за седмица в МБАЛ „Пловдив“ се родиха три двойки близнаци. Така пророчеството от Бабинден, че в болница „Пловдив“ тази година ще се раждат много близаци и тризнаци, се сбъдна изключително бързо. Това каза директорът на лечебното заведение д-р Аргир Аргиров.

Той припомни, че предсказанието направи завеждащият на акушеро-гинекологичното отделение д-р Жорж Пелев на 21 януари, след като разчупи над главата си ритуалната пита. Тя се разпиля на много парчета и лекарят предрече, че хората от екипа му ще хващат повече близнаци и тризнаци.

Само пред първата седмица след 21 януари в болницата са проплакали 3 двойки бебета. Всички са момиченца, което значи, че и пожеланието на директора д-р Аргиров да се раждат повече деца от женски пол, се изпълнява, коментираха от отделението. Медици обясниха, че само едните близначета са заченати ин витро. Новородените са доносени и здрави, развиват се отлично, дано бъде така до края на годината, каза д-р Диана Аргирова, началник на неонатологията.

На 9 февруари болница „Пловдив“ и Центърът за обществена подкрепа „За деца и родители“ организират безплатно обучение за бъдещи родители „Първи грижи за новороденото“. То е част от училището, което се провежда тук, в помощ на майките и татковците. По време на занятията те се научават как да къпят, повиват, кърмят и изобщо да се грижат за малчуганите си.

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -