сряда, 17 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноРъгби играч получи инсулт и стана гей

Ръгби играч получи инсулт и стана гей

Ръгби играч получи тежка травма на врата и мозъчен удар, а когато дошъл в съзнание в болницата, осъзнал, че е станал гей, пише в. „Дейли мейл“. Преди инцидента 26-годишният Крис Бърч работел в банка в Южен Уелс и имал сериозна приятелка. Дори й предложил брак. Веднъж във фитнеса искал да впечатли приятелите си със задно салто, но си ударил зле врата и загубил съзнание.

Закарали го в болницата „Роял Гуент“, където близките му чакали за новини. Когато отворил очи, той заявил, че се усеща коренно променен. Приятелите му били озадачени от драматичния обрат. „Може да прозвучи странно, но се събудих гей и все още съм такъв. Жените повече не ме интересуват“, обяснява Крис (виж снимка тук). Днес той е зарязал професията на банков чиновник, работи като фризьор и живее с приятеля си, 19-годишния Джак Пауел.

Преди травмата Крис изобщо не се чувствал привлечен от мъже, дори нямал приятели гейове. Играел ръгби и през уикендите пиел бира с приятели. Бил доста набит и широкоплещест. Сега отслабнал и си направил киучри. „Не ме е грижа какво е било преди, трябва да остана верен на себе си, обобщава той сега. Старите приятели вече не му били така близки, а и спортът не го интересувал. Семейството му не можело да се примири с промяната и той се изнесъл от къщи. Не съжалява за инцидента, защото се чувствал по-щастлив сега.

Неврологът, който го лекувал в болницата, обяснил, че обратът в сексуалните предпочитания на Крис може да е защото ударът е активирал нова област в мозъка му. В медицината били известни случаи, когато пациенти се сдобиват със странен акцент след инсулт, а други развивали артистични наклонности. „Инсултът може да има голям ефект върху личността и да доведе до гравиращи промени. При възстановяването мозъкът създава нови невронни връзки, които отключват нетипични за човека преди особености – акцент, познания по друг език и може би различна сексуална ориентация“, коментира Джо Корнър, говорител на асоциацията на пациентите с инсулт.

СНИМКА (ТЕМАТИЧНА): ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -