сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПроблемите с парите могат да предизвикат реална физическа болка

Проблемите с парите могат да предизвикат реална физическа болка

Финансовите неблагополучия могат да навредят не само на спестяванията ви, но и на вашето здраве. Хората, които изпитват силни притеснение, свързани с пари, страдат от физическа болка по-често тези, които мислят, че са осигурени. Това е заключението, до което стигнали учени от Университета на Вирджиния. Причината е в усещането, че човек губи контрол над собствения си живот, съобщава ANI News.

Експерти анализирали данните от шест проучвания. Целта била да се провери хипотезата, че има връзка между оплакваният от финансова нестабилност и физическата болка, която изпитвали хората. Икономическата несигурност е едно от големите предизвикателства в съвременния свят, където хората могат внезапно да загубят работата си и да останат без доходи. В действителност предположенията се потвърдили. Оказало се, че колкото по-голяма е финансовата нестабилност на един човек, толкова по-често той изпитва физическа болка, има намален праг на болка и употребява по-големи количества болкоуспокояващи.

Учените предполагат, че проблемите с парите карат хората да чувстват, че губят контрол над живота си. Това повишава нивата на тревожност и стрес. Нервните механизми, свързани със стрес и тревожност, също са свързани с болезнени усещания.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -