Реклама
Начало Любопитно Оцетът помага при лечение на улцерозен колит

Оцетът помага при лечение на улцерозен колит

0
Glass Bottles Of Oil And Vinegar On White Background
Реклама

Учени разкриха още едно свойство на една от най-популярните и евтини подправки – оцетът. Оказва се, че той може да служи не само за подобряване на вкуса на храната. Учени от Китай открили, че неговата основна съставка – оцетната киселина, помага осезаемо срещу симптомите на улцерозен колит, пише The Daily Mail.

Експертите провели експеримент с лабораторни мишки, които страдат от колит. Дали им оцет и след това установили, че по този начин се увеличава броят на лактобацилите и бифидобактериите, което се отразявало благоприятно на състоянието на червата. Забелязано било също така и намаляването на потенциално вредните протеини. Все пак учените подчертават, че са необходими още много проучвания за ефекта от оцета при улцерозен колит и пациентите в никакъв случай не бива да пренебрегват назначеното от специалист лечение.

Улцерозният колит е заболяване, при което се възпалява лигавицата на дебелото черво. Може да се образуват дори и язви. Един от основните проблеми при това състояние е промяната на броя и вида на бактериите в червата. Според статистиката най-уязвими за болестта са млади хора на възраст от 15 до 25 години.

Реклама

За оцета има доста проучвания, които разкриват, че той може да е от помощ при много заболявания. Киселата подправка може дори да се ползва като бърз тест при някои видове рак. 

Реклама

Exit mobile version