Реклама
Начало Любопитно Отлагането на малката нужда заплашва с инфаркт

Отлагането на малката нужда заплашва с инфаркт

0
интензивно лечение реанимация
Реклама

Отлагането на малката нужда е вредно не само за бъбреците. Оказа се, че невъзможността човек да освободи навреме пикочния си мехур води до временно повишаване на кръвното налягане. Това от своя страна повишава риска от инфаркт или инсулт при възрастните хора. До този извод стигнаха лекари от Великобритания, които анализират данните за ръст при сърдечно-съдовите инциденти след масовото затваряне на обществените тоалетни, пише в. „Дейли мейл“.

Реклама

Според статистически данни през последното десетилетие в страната са били закрити около 40 на сто от тези публични заведения. Д-р Клеър Уолтън от Британската асоциация за борба с инфарктите заяви по този повод, че подобно небрежно отношение на властите към проблема има сериозни здравни последствия за населението. В голям град като Глазгоу, например, в момента действат само 8 обществени тоалетни, останалите били закрити поради липса на средства за поддържането им.

Според здравните експерти много британци се превръщат в пленници на собствените си домове, тъй като не могат да ползват градските тоалетни. Специалистите предупреждават, че когато местните управи пестят от подобни услуги, те създават куп проблеми на по-уязвимите граждани. Медицинските последствия за възрастните хора са от сърдечносъдови проблеми до високо кръвно налягане и инфекции на пикочните пътища.

Свързани теми: Болни с инфаркт чакат с дни да им „мине“, мислят, че е гастрит

Даряването на кръв пази от инсулт и инфаркт

Лекар обясни в книга защо руснаците живеят средно 55 г., а американците 80 г.

Диафрагмалната херния боли като инфаркт, трябва операция

СНИМКА: АРХИВ

Реклама

Exit mobile version