Реклама
Начало Любопитно Лещи чудо прожектират видео на роговицита

Лещи чудо прожектират видео на роговицита

0
Реклама

Контактни лещи, които позволяват да се гледа виртуално 3D изображение, сравнимо с гигантски плазмен екран, ще бъдат представени до дни на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас, съобщава в. Дейли мейл. Специалистите наричат уникалната технология „телевизията на 21 век“. Видеото ще се прожектира директно на роговицата.

В момент, когато производителите на телевизори се стараят да увеличат плазмените панели, от компанията Innovega избират коренно различен път. Създателите наричат технологията се iOptik. Тя е в състояние да възпроизведе изображение с голям размер и висока резолюция. Човек има усещането е като да си пред екран с диагонал 609 см (240 инча) от 3 м разстояние. Изображението с това качество се обезпечава от очила, които играят ролята на проектор, и на особените контактни лещи. Когато очилата са изключени, те изпълняват ролята на обикновени диоптърни лещи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Вредно ли е носенето на лещи в продължение на години?
Какво представляват лещите, които се имплантират?
Лазер коригира късогледство, ако диоптърът не е нараствал от 1 г.
Реклама

Но когато очилата са включени, се активира малък център в центъра на всяка леща с размера на милиметър, който се трансформира в своеобразен телевизионен екран. Човекът, който поставя и лещите, и очилата, може да види с периферното си зрение картина, която сякаш е част от реалния свят около него. В центъра на зрителното поле може да се гледа филм, заснет с висока резолюция. Излъчването на телевизионните сигнали към очилата може да стане чрез смартфон или портативна конзола за игра.

Реклама

Exit mobile version