четвъртък, 29 септември, 2022
- Реклама -
НачалоЛюбопитноКафето е най-полезно горещо

Кафето е най-полезно горещо

Горещото кафе е по-полезно от студените напитки, които съдържат кофеин. Това съобщават експерти от университета „Томас Джеферсън“,  цитирани от The ​​Daily Mail. Според тях в топлата напитка има повече антиоксиданти, които преминават във водата благодарение на процеса на загряване. Става дума главно за титруваните киселини, които допринасят за насищане на тъканите в организма с кислород.

Това е първото проучване, което прави сравнение между горещото кафе и студените напитки с кофеин. Експертите подчертават, че ползите се отчитат само при употребата на натурално кафе. То помага и при депресивни настроения като подобрява настроението. От Американската асоциация за сърдечно здраве винаги са изтъквали ползите от ароматната напитка за сърдечносъдовата система. 

Гените определят колко дълго ще ви действа кофеинът в кафето

Чашката ароматна напитка сутрин работи в полза на циркадните ритми (естествения ритъм, по който се активират различните органи). Изкуствените заместители на кафето не са за предпочитане. Те съдържат хербициди, пестициди и токсични съединения с метиленхлорид.

Учените не спират да откриват нови предимства на кафето, като изтъкват ползата от всяка допълнителна чаша, стига поетото количество да не е прекалено много.

8 мита за кафето и истината за тях

А колко е прекалено много? Това да пиете кафе до момента, в който ви се иска да спрете, отговарят експертите. С други думи дозата, която се понася добре от организма, е индивидуална.

Въпреки ползите, учените признават, че може да се пристрастим към кафето. Макар че то самото е полезно, някои навици, свързани с консумацията му, носят негативни последици за здравето. Такъв навик е например заедно с кафето да се пуши. Често хората, които пият много кафе, живеят на бързи обороти, употребяват в добавка енергийни напитки, сладки неща и бързи закуски. Тази комбинация вече може да създаде проблеми със здравето.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -