вторник, 21 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноИскат да забранят на мъжете да се облекчават прави

Искат да забранят на мъжете да се облекчават прави

Традиционният мъжки способ за ходене по малка нужда в право положение бе обявен от експерти за нехигиеничен, непродуктивен и дори опасен за половото здраве. Поради това парламентът в Швеция обсъжда евентуалната забрана на такова облекчаване.

Защитниците на тази идея изтъкват, че забраната за ходене по малка нужда прави за мъжете ще направи тоалетните доста по хигиенични. На посетителите щяло да бъде спестено ходенето по капките урина на пода. Привърженците на забраната се позовават на медицинско проучване, което сочи, че облекчаването в седнало положение е много по-полезно за мъжете. То снижавало риска от възникване на рака на простатата, спомага за по-качествен и продължителен полов живот.

Тази теория има и свои противници. Срещу нея се обяви проф. Джон Геймел от университета Луисвил. По думите му капките урина попадат на пода не по време на облекчаването, а при изтръскването, с което силният пол по традиция завършва ритуала. Няма никаква нужда мъжете да бъдат принуждавани да ходят по малка нужда седнали, тъй като така никой нямало да пожелае да „тръска“ и така да се освободи от последните капки.

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -