сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЕто кои неща ни правят щастливи

Ето кои неща ни правят щастливи

Къде се крие щастието и защо е толкова трудно постижимо? Отговор на този въпрос потърсиха социолози във Великобритания, които разпитаха 2000 жители на Острова. Хората трябвало да опишат кои предмети или обстоятелства могат да повишат нивото им на щастие.

Отговорите били изненадващи – малките неща във всекидневието са основен източник на положителни емоции. На първо място анкетираните поставили свежото спално бельо. На второ място усещането за щастие се появяло, когато слънчевите лъчи докосвали лицата им. Третото място е за получена благодарност от някого или добра постъпка, извършена за непознат. Щастие носи и ако човек намери случайно пари или прекара известно време в усамотение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Парите не осигурявали щастие, а радост! 
Хормонът на щастието помага на деца аутисти 
9 съвета как да постигнем щастие 
Жените на 50 г. най-щастливи 
Щастливите деца печелят повече пари като пораснат 

Помагайте на другите – дава щастие!

В десятката на нещата, които ни даряват с хубави емоции, са още продължителният и неудържим смях, време, прекарано на любимия диван, възможността да направиш нещо за другите хора и усещането за свежест след излизане от душа. Съдейки по отговорите, нещата, които правят хората щастливи, са дреболиите в живота, заключават социолозите. Въпреки това британците признават, че рядко имат шанса да бъдат в такова състояние. Само един от 8 души изпитва щастие повече от веднъж месечно. 20% се оплакали от липса на вдъхновение.

Според психолога Пол Франклин повечето хора знаят как да бъдат щастливи. Въпреки това изпитват сравнително рядко положителни емоции. Експертът съветва всеки да поработи сериозно върху нивото на своето щастие. Ако се съди по резултатите от проучването, не се изискват чак толкова големи усилия и обстоятелства за да си осигурим приятните преживявания.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -