събота, 13 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноДвегодишно момче в Бразилия възкръсна

Двегодишно момче в Бразилия възкръсна

Родителите на двегодишния Келвин Сантос (на снимката) от град Белем в Северна Бразилия настояват за разследване около смъртта на сина им, след като момчето възкръсна за кратко, след кат бе обявено за мъртво, пише местната преса. Свидетели на необичайното събитие станали многобройните роднини и съседи, събрали се за погребението.

Келвин починал в една от детските болници. Лекарите обявили, че причината за смъртта са усложнения след двустранна бронхопневмония. Родителите отказали аутопсия и прибрали тялото. Вкъщи те и всички, които дошли да се простят с момчето, прекарали безсънна нощ край ковчега. Когато на сутринта се готвели да изнесат тялото, се случило нещо неочаквано. Келвин внезапно оживял, седнал направо в ковчега и помолил баща си да му донесе вода, понеже е жаден. Всички млъкнали за момент, а после се развикали и започнали да го прегръщат. Тогава момчето отново загубило съзнание и починало, този път окончателно.

Множеството хора, които се събрали в стаята, видели това и започнали да викат. Случи се чудо, Келвин оживя за няколко секунди, разказва потресеният баща Антонио Сантос. С надеждата, че синът им отново ще се съживи, семейството отложило погребението до вечерта. Но нито те, нито извиканите по спешност лекари от „Бърза помощ“ успели да го върнат към живота. Сега родителите искат щателно разследване, понеже са убедени, че ако в болницата не бяха прибързали с обявяването на смъртта на момчето, а бяха продължили с реанимационните мерки, то е щяло да оцелее. Когато Келвин загуби съзнание в болницата, лекарите съобщиха за кончината му след не повече от 15 минути, като добавиха, че няма смисъл повече да го реанимират, жалва се бащата. Сега в разследването на странното събитие са се включили медицински експерти и полицията.

СНИМКА: NEWS2 Brazil

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -