сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноДоц. Иво Петров е новият шеф на кардиологичното дружество

Доц. Иво Петров е новият шеф на кардиологичното дружество

Доц. Иво Петров, национален консултант по инвазивна кардиология и завеждащ кардиологичната клиника на МБАЛ „Токуда Болница София“, е новият председател на Дружество на кардиолозите в България. Съгласно устава на ДКБ, доц. Петров бе избран за председател преди две години, но встъпва в длъжност от днес. На поста той сменя проф. Асен Гудев.

„Възприели сме принципите на Европейското дружество по кардиология за приемственост между настоящия, предходния и следващия председател. По този начин следваме дългосрочни цели, които не зависят от конкретната личност, а от приоритетите на Дружеството“, заяви доц. Петров по време на среща на Управителния съвет на ДКБ, с която се закри XIII Национален конгрес по кардиология.

Доц. Иво Петров разкри и кои са приоритетите – повишаване на информираността сред населението за начините на превенция на сърдечни заболявания, създаване на здравословни навици още в най-ранна детска възраст, координация между институциите, подобряване на медицинското обслужване и др. Новият председател изказа благодарност на проф. Гудев за извършеното в тази посока по време на неговия мандат и заяви увереност, че съвместната им дейност ще продължи и в бъдеще.

„Предстои ни още много работа, но съм уверен, че екипът, който сме направили, ще продължи доброто взаимодействие с институциите и гражданите, за да постигнем заедно дългосрочната ни цел – намаляване на сърдечно-съдовите заболявания с 20% до 2020 г.“, завърши доц. Петров.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -