събота, 13 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно4 витамина за добър сексуален живот

4 витамина за добър сексуален живот

Австралийски учени доказаха, че балансът от четири определени витамини в организма е много важен за добър сексуален живот. Те са едни от най-полезните за човека изобщо – става дума за витамин A, C, E и витаминен комплекс В. Настъпи ли дефицит от тях в организма, това неминуемо намалява концентрацията на половите хормони, и оттам пада и либидото както на мъжете, така и на жените.

Подобни проблеми могат да бъдат избегнати, или пък ако вече са настъпили – да бъдат коригирани до два начина – чрез подходящо използването на витаминни комплекси като хранителни добавки (това обаче трябва да се обсъди със семейния лекар, за да сте сигурни, че няма противопоказания) или чрез включване в менюто на храни, богати на определени хранителни вещества.

Ето в кои продукти се съдържат най-големи количества от 4-те важни витамина:

От витамин Е има най-много в доматите, растителните масла, ядките, кивито, кайсиите и мангото.

Витамин С е добре представен в лимоните, кивито и други пресни плодове.

Витамини В1, В5 и В12 ще си набавите, като хапвате картофи, риба или банани.

Витамин А пък се намира в изобилия в рибеното масло (капсули), черния дроб, както и в маслото, яйчения жълтък, сметаната и пълномасленото мляко.

Интересно е още едно наблюдение на учените – тези витамини не само повишават качеството на сексуалния живот, но и намаляват интереса към алкохола. Последните изследвания на австралийските експерти установили, че когато нивото на окситоцина – „хормона на любовта“, се повиши, желанието да се посяга към алкохола и наркотиците значително намалява.

Свързани теми: Медсестра от САЩ изпитва по 100 оргазма на ден

Разработиха молекула – хапче антибебе за мъжа

Канадски учен: има 4-та сексуална ориентация

Трите естествени дроги – секс, спорт и слънце

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -