Всеки шести тийнейджър с понижен имунитет поради липса на желязо

PRINT

Около 16% от младежите в Германия имат липса на желязо в организма, сочи проучване на сдружението на немските педиатри, публикувано в сайта „Нетдоктор“. те смятат, че ситуацията е подобна и в другите европейски страни. Основната причина е еднообразното хранене с бързи закуски и готови храни. Признаците са бледа кожа, отпадналост, липса на апетит, чупливи нокти и коси, нацепени ъгълчета на устните.

Липсата на желязо прави човека уязвим за инфекции, също и паметта се влошава. От друга страна тийнейджърите имат повишена нужда от желязо, тъй като на тази възраст бурно израстват. За кратко време при момчетата се увеличава значително обемът на мускулите и кръвта. Момичетата пък губят желязо с месечния си цикъл. Липсата на желязо се открива с кръвно изследване. Може да се познае и по езика – ако той е гладък и сивкав. Гледа се в огледалото веднага след ставане сутрин.

Храните, които са богати на този елемент, са месото, зелените листни зеленчуци, червеното цвекло, риба, яйца, пълнозърнести продукти, ядки и бобови храни.

СНИМКА: ТК

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Всеки шести тийнейджър с понижен имунитет поради липса на желязо беше последно модифицирана от: май 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *