Разсеяните стареят по-бързо

PRINT
депресия аспергер аутизъм

Хората, витаещи в облаците, стареят по-бързо, твърдят експерти от университета на Калифорния. Известно е, че теломерите – защитни фрагменти по крайчетата на ДНК, предпазващи хромозомите, се скъсяват с възрастта на човека. Колкото по-бързо се случва това, толкова по-активно протича процесът на клетъчното стареене, пише Business Standard.

Ако човекът дълго време може да фокусира вниманието си върху текущите събития, неговите теломери са дълги. Това разкрило продължително наблюдение на 239 здрави жени на възраст 50-65 г. Що се отнася до късите теломери и склонността на мислите да скачат от актуалната тема към страничните, учените не знаят дали тази особеност на поведението скъсява теломерите или влиянието е в обратна посока.

Може да има и още някакъв, неизвестен засега страничен фактор, отбелязва авторът на проучването Елиса Епъл. То е уникално, защото за първи път се установява връзката между способността за концентрация и теломерите. По-ранни проучвания показаха, че дължината им зависи от някои типове стрес и депресии.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Разсеяните стареят по-бързо беше последно модифицирана от: април 13th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *