Недоволство от работата води до депресия

PRINT
заседнал живот

Неудовлетвореността от работата провокира депресия и тревожност. Ако се занимавате с нещо, което не обичате, то негативният ефект е равен на този при безработица, пише в. „Дейли мейл“. Високите изисквания на работното място, неприятностите с началника и системният стрес могат да нанесат съкрушителен удар по психиката на човека.

За това предупреждават учени от Националния австралийски университет. Те изследвали състоянието на безработни и на работещи британци. Изводът се оказал следният: недоволството на работното място почти винаги води до депресия и тревожност.

По-рано в други проучвания е доказвано, че лошото работно място може да отключи хипертония и кръвното да остава високо, дори когато човекът не е в момента на работа. Учени от Университетския колеж на Лондон отиват дори по-далече: ако не са ви повишили, то вероятността да развиете болест на сърцето нараства с 20%.

Аналогични проблеми очакват и онези х ора, които не са в състояние да контролират ситуацията там, където се трудят, разказва Дарил Оконър, професор по психология от университета в Лийдс. когато човек влага много в работата си, а не получава нищо в замяна (има се предвид удовлетворението като цяло), нивото на стреса моментално се покачва.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]
Недоволство от работата води до депресия беше последно модифицирана от: януари 9th, 2019 Iliana Angelova
loading...