Недоволство от работата води до депресия

PRINT
заседнал живот

Неудовлетвореността от работата провокира депресия и тревожност. Ако се занимавате с нещо, което не обичате, то негативният ефект е равен на този при безработица, пише в. „Дейли мейл“. Високите изисквания на работното място, неприятностите с началника и системният стрес могат да нанесат съкрушителен удар по психиката на човека.

За това предупреждават учени от Националния австралийски университет. Те изследвали състоянието на безработни и на работещи британци. Изводът се оказал следният: недоволството на работното място почти винаги води до депресия и тревожност.

По-рано в други проучвания е доказвано, че лошото работно място може да отключи хипертония и кръвното да остава високо, дори когато човекът не е в момента на работа. Учени от Университетския колеж на Лондон отиват дори по-далече: ако не са ви повишили, то вероятността да развиете болест на сърцето нараства с 20%.

Аналогични проблеми очакват и онези х ора, които не са в състояние да контролират ситуацията там, където се трудят, разказва Дарил Оконър, професор по психология от университета в Лийдс. когато човек влага много в работата си, а не получава нищо в замяна (има се предвид удовлетворението като цяло), нивото на стреса моментално се покачва.

[Общо: 2    Средно: 4.5/5]
Недоволство от работата води до депресия беше последно модифицирана от: януари 9th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *