Чушките съдържат никотин, пазят от паркинсон

PRINT
чушки червени зелени

Ако хапваме два пъти седмично чушки, можем да намалим риска да се разболеем от паркинсон с 30%,  установи американско проучване, цитирано от в. „Дейли мейл“. Причината за благотворното въздействие на този зеленчук е, че те съдържат една от усвоимите чрез храната форми на никотин.

Екипът на д-р Сузан Нилсен от университета „Вашингтон“ в Сиатъл за пръв път изследвал пряката връзка между приеманият чрез храната никотин и риска от болестта на Паркинсон. „Досега безспорно бе установено, че употребата на тютюневи изделия снижава вероятността от това заболяване, коментира д-р Нилсен. Ние открихме подобна съставка, но много по-малко токсична, в чушките и някой други зеленчуци.

Такъв „хранителен“ никотин се съдържа също в доматите, картофите и тиквичките.“ Екипът на Нилсен изследвал 490 пациенти с диагностицирана болест на Паркинсон, а също така и група от 644 индивида, които не страдали от никакво неврологично заболяване.

Хората с най-нисък риск се оказали тези, които редовно консумирали чушки. Изследването доказало, че стимулирането на чувствителните на никотин рецептори в мозъка предпазва от увреждане на нервите, характерно за болестта на Паркинсон. Предишни изследвания установиха, че това заболяване не е характерно за пушачите и за пасивните пушачи. Болестта на Паркинсон е прогресиращо заболяване, което уврежда нервните клетки и води до тремори, скованост, бавни движения и засега не е открито лечение за него, припомня вестникът.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Чушките съдържат никотин, пазят от паркинсон беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *