Високи дози витамин С усилват ефекта на химиотерапията

PRINT
рак лекарства

Високи дози витамин С усилват противораковия ефект на химиотерапията. Това показаха експерименти с клетъчни култури в лаборатория, с мишки и с 22 пациентки, при които е диагностициран напреднал рак на яйчниците, предаде Би Би Си. Инжекционното приложение на витамина е безопасна, ефективна и евтина методика за лечение на рака на яйчниците и други типове рак, убедени са учените от рак.

Приложението на витамините обаче не може да се патентова, заради това фармацевтичните фирми едва ли ще се заемат с тестване и инвестиране в тях. На практика още през 70-те години на ХХ век било установено, че вътрешното вливане на витамин С се отразява положително на рака. Но когато се стигнало до клинични изпитания, при които обаче витаминът се давал през устата, първите високи резултати не били достигнати и изследванията били изоставени, посочва още Би Би Си.

Знае се, че когато витаминът се приема през устата, той бързо се изхвърля и едва малка част от него се усвоява. Затова експертите от университета в Канзас решили да проверят как е с инжекции. Само така витаминът се задържа по-дълго в организма, без да вреди на здравите клетки. Те доказали, че клетките на рака на яйчниците е чувствителен към витамин С. Когато подлагали мишки на химиотерапия с обичайните препарати плюс витамина, растежът на туморите се блокирал. Страничните ефекти на лекарствата намалявали. Това означава, че благодарение на витамина химиотерапията се понасяла доста по-добре.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Високи дози витамин С усилват ефекта на химиотерапията беше последно модифицирана от: януари 3rd, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *