Безплатни прегледи в Токуда за диабет

PRINT
захарен диабет

Ако сте диабетик, но имате проблеми с контрола на кръвната захар, можете да се прегледате безплатно в болница „Токуда“. Оттам обявиха инициатива с безвъзмездни консултации  за пациенти с доказан декомпенсиран захарен диабет. Тя е по повод Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември. Необходимо е пациентите да носят предварително направени изследвания: трикратен кръвнозахарен профил и гликиран хемоглобин. Прегледите ще се извършват от специалистите на отделението по Ендокринология на 11 и 12-ти ноември в „Токуда“ София. Необходимо е предварително записване на тел. 02/403 49 17 и 02/403 4950.

Световният ден на диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември и се превръща в глобален проект за информираност относно захарната болест. За последните 30 г. честотата на захарния диабет тип 2 в световен мащаб е нарастнала с над 60 %, като за съжаление, тенденциите са валидни и за България. Диагностицираните случаи на захарен диабет у нас към 2010 г. са  над 400,000 (средна честота 8,3%, главно тип 2 захарен диабет).

Отделението по Ендокринология на „Токуда“ разполага с най-нови съвременни средства и схеми за медикаментозно лечение от световната практика. Екипът работи със специалисти диетолози за изготвяне на индивидуални хранителни режими, провежда обучение за работа с инжекционни средства и глюкомери и осигурява продължително проследяване за пациенти със затлъстяване, захарен диабет и други ендокринни заболявания.

Д-р Бойка Костова от „Токуда“ разказва тук кои са най-честите грешки при употреба на инсулинови писалки. 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
[Общо: 2    Средно: 5/5]
Подобни статии
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *