Реклама
Начало Здравна политика Обсъждат по-ниски цени за лечението на българчета в Израел

Обсъждат по-ниски цени за лечението на българчета в Израел

0
Реклама

Български деца да се лекуват на преференциални цени в Израел – това е една от темите, които обсъдили на съвместна среща днес здравният министър Десислава Атанасова и посланикът на Израел Н. Пр. Шаул Камиса-Раз. Питаме още дали израелски лекари могат да дойдат в България, за да обменят опит със своите колеги.

Възможно е също така български лекари да се обучават в Израел, основно в сферата на спешната медицина. Водещи израелски болници пък се интересуват от изграждането на ин витро клиника у нас. Дискутирано е и по-интензиво сътрудничество между двете страни в сферата на трансплантациите.

Реклама

Все пак основната тема на срещата днес е сътрудничеството между България и Израел по отношение на реакциите при кризи като пожари, наводнения, земетресения и атентати. На 10 и 11 септември предстои двустранно правителствено заседание в Йерусалим, като има очаквания да се подпише договор за сътрудничество.

Посланикът обяви, че медицинска делегация ще дойде от Израел в България, за да изкаже благодарност към нашите лекари за оказаната помощ на пострадалите при атентата в Бургас. Шаул Камиса-Раз добави, че е бил впечатлен от работата на българските екипи, които са спасили живота на много пострадали.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Реклама

Exit mobile version