Мъжете се страхували от лекаря

PRINT
безплатни прегледи

Много мъже на възраст не мерят кръвното си редовно, не следят за пулса си и дори не посещават зъболекаря всяка година. Боят се по принцип да ходят на лекар, за да не чуят нещо неприятно. Възприемат се само като силни и издръжливи създания, но ги било страх от един профилактичен преглед, пише руският сайт „Меддейли“.

Удивително е това поведение на силния пол, коментира семейният лекар Аарон Мичелфелдер от САЩ. Игнорирането на проблемите обаче не ги решава, а задълбочава, добавя той. Колкото по-рано бъде поставена диагнозата при заболявания като диабет, хипертония или рак, толкова по-големи са шансовете за успешно излекуване или стабилизиране на състоянието.

Дори ако се налага да се плати за самия профилактичен преглед или някои изследвания, свързани с него, както е в САЩ, това излиза много по-евтино от лечението, пояснява д-р Мичелфелдер. По думите му мъжете имали освен това доста объркана представа за възрастта, от която трябва да започнат да ходят на профилактика. Всеки над 18 г. трябва да си мери кръвното при лекаря поне веднъж годишно. Холестеролът се изследва след 35 г. и ако е наред, може да се проверява през няколко години. След 50 г. всяка година се прави контрола за евентуално онкологично заболяване на пикочно-половата система. При зъболекаря е добре да се ходи два пъти в годината.

Свързани теми: Кога се налага операция на уголемена простата

Храните, които разболяват мъжа

СНИМКА: ДАК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Мъжете се страхували от лекаря беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *