Безплатни профилактични прегледи за рак на кожата в цялата страна

PRINT
меланом кожен рак

Ракът на кожата е заболяване, което се открива все по-често заради модерния начин на живот – солариум през зимата и безкрайно печене на плажа през лятото. Затова европейските дерматолози организират на 16 май 2018 г. за пореден път кампания с безплатни профилактични прегледи за подозрителни петна, бенки по кожата, които може да се окажат рак. Националната кампания ЕВРОМЕЛАНОМА се подкрепя и от българските дерматолози.

Пълен списък на кожните лекари в страната, които преглеждат безплатно на 16 май. 

меланом рак на кожатаИнициативата е под шапката на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV). Основната цел е хората да бъдат по-внимателни към собственото си здраве. Да се научат да ходят навреме на лекар, за да се диагностицират още най-първите симптоми за увреждане на кожата.

Всички, които са забелязали кожни образувания по тялото си, които се променят, нарастват, кървят или пигментират, да потърсят незабавно консултация с дерматолог.  Българите често казват, че бенка не се пипа. Не бива да се пипа и чопли от самия човек. Но в определени случаи след препоръка на кожен лекар трябва дори да се действа бързо, припомнят експертите. Кожният рак се лекува успешно, но само ако се открие и лекува навреме.

В България случаите на меланом за по-малко от 50 години са нараснали почти 5 пъти. Всяка година се откриват 500 нови случая, за съжаление половината от тези пациенти умират. Смъртността от този вид рак нараства, а тенденцията е още по-тревожна поради факта, че повечето диагностицирани са на възраст до 65 години.

[Общо: 3    Средно: 4.3/5]
Безплатни профилактични прегледи за рак на кожата в цялата страна беше последно модифицирана от: май 18th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *