Безплатни профилактични прегледи за рак на кожата в цялата страна

PRINT
меланом кожен рак

Ракът на кожата е заболяване, което се открива все по-често заради модерния начин на живот – солариум през зимата и безкрайно печене на плажа през лятото. Затова европейските дерматолози организират на 16 май 2018 г. за пореден път кампания с безплатни профилактични прегледи за подозрителни петна, бенки по кожата, които може да се окажат рак. Националната кампания ЕВРОМЕЛАНОМА се подкрепя и от българските дерматолози.

Пълен списък на кожните лекари в страната, които преглеждат безплатно на 16 май. 

меланом рак на кожатаИнициативата е под шапката на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV). Основната цел е хората да бъдат по-внимателни към собственото си здраве. Да се научат да ходят навреме на лекар, за да се диагностицират още най-първите симптоми за увреждане на кожата.

Всички, които са забелязали кожни образувания по тялото си, които се променят, нарастват, кървят или пигментират, да потърсят незабавно консултация с дерматолог.  Българите често казват, че бенка не се пипа. Не бива да се пипа и чопли от самия човек. Но в определени случаи след препоръка на кожен лекар трябва дори да се действа бързо, припомнят експертите. Кожният рак се лекува успешно, но само ако се открие и лекува навреме.

В България случаите на меланом за по-малко от 50 години са нараснали почти 5 пъти. Всяка година се откриват 500 нови случая, за съжаление половината от тези пациенти умират. Смъртността от този вид рак нараства, а тенденцията е още по-тревожна поради факта, че повечето диагностицирани са на възраст до 65 години.

[Общо: 3    Средно: 4.3/5]
Безплатни профилактични прегледи за рак на кожата в цялата страна беше последно модифицирана от: май 18th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *