Реклама
Начало Профилактика Безплатни прегледи за диабетици в София

Безплатни прегледи за диабетици в София

0
УМБАЛ Света Екатерина
Реклама

Безплатни прегледи за диабетици на възраст над 50-60 години ще бъдат извършени от съдовите хирурзи на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ (бивша „Св. Екатерина“). Това съобщават от лечебното заведение.

Консултациите ще се проведат на 12 април /сряда/ на адрес: гр. София, бул. Пенчо Славейков 52А, Хирургичен блок Б, кабинет „Съдова хирургия“.

Желаещите да се прегледат могат да го направят след предварителна регистрация на място в болницата или да запишат час на тел. 0800 40 909, без да е необходимо направление от личен лекар.

Реклама

Най-честите и най-тежки усложнение от диабета са съдовите заболявания. Диабетът е един от основните рискови фактори за атеросклероза и хронична артериална недостатъчност на крайниците. Профилактиката и превенцията са от първостепенна важност за ранното диагностициране, лечение и запазване жизнените функции на крайниците, напомнят специалистите.

В рамките на инициативата ще могат да бъдат прегледани безплатно около 30 души.

Ако интересът към кампанията е голям и часовете се запълнят бързо съдовите хирурзи от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“, имат готовност да обявят нови дати и да прегледат всички пациенти.

Реклама

Exit mobile version