петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЗеленият чай пази от радиацията в офиса

Зеленият чай пази от радиацията в офиса

Хората, които работят по цял ден в офис и то пред компютъра, са изложени на повишено радиационно излъчване. За да се предпазят, китайските учени им препоръчват да пият зелен чай. Една-две чаши на денонощие помагат да се избегнат сериозни проблеми със здравето.

Съдържащите се в зеления чай антиоксиданти помагат да се избегнат онкологичните заболявания. ДНК става по-устойчивана увреждания, свързани с атаката на раковите клетки. За хората, които по цял ден са пред компютъра, пиенето на зелен чай е просто задължително, казват специалистите. Ползата от напитката е дори по-голяма от хранителни добавки, съдържащи витамините С и Е.

Доскоро се смяташе, че зеленият чай трябва да се пие без захар, за да разгърне полезните си съставки. Сега обаче се оказа, че тя дори повишава усвояването на катехините, които се борят с рака, диабета, инсулта и сърдечните заболявания. Лекарите препоръчват към чая да се добавя лимон или да се ядат плодове, които съдържат витамин С в по-големи количества. Така усвояването на катехините ще се повиши още повече.

Славата на зеления чай като супернапитка не е случайна. Той помага за профилактиката на паркинсон и алцхаймер, а също успешно се бори и с лошия дъх в устата.Съдържащите се в него антиоксиданти, полифеноли неутрализират вредни бактерии и вещества в устата, които могат да станат причина за разрушаването на зъбите, кървене на венците и дори на тумори в устната кухина.

Свързана тема: Зелен чай гони лошия дъх от устата

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -