Три часа прави на ден = фитнес

PRINT

Знаете ли, че ако стоите прави около три часа, това може да замести тренировката във фитнеса. Времето, което прекарвате на крака, се равнява на десет маратона годишно, казва д-р Майк Лузмор. Така дори хора, които нямат възможност специално да се занимават със спорт, могат да поддържат здравето си, пише в. Daily Mail.

По принцип човек трябва да отделя минимум 30 минути на ден пет дни в седмицата за умерени натоварвания. Въпреки че не изглежда много, едва 7% от мъжете и 4% от жените следват този съвет. Над една четвърт от възрастните дори не могат да отделят 30 минута за цяла седмица. Ако те обаче се откажат от стола поне за няколко часа на ден, ситуацията ще се промени съществено в тяхна полза.

Тази простичка тактика ще намали риска от сърдечносъдови заболявания, диабет, рак, ще нормализира баланса между добрия и лошия холестерол, ще редуцира теглото. Не мислете, че малките промени в начина на живот са безполезни. Например може да се паркира по-далеч от работата, за да повървите допълнително. Откажете се от асансьорите и ескалаторите в полза на изкачването на стълби.

Източник: Daily Mail

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Три часа прави на ден = фитнес беше последно модифицирана от: май 1st, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *