Мозъкът имал свой източник на младост

PRINT

Мозъкът на човека има огромен потенциал и притежава свой източник на „вечна младост“, съобщават учени от Чикагския университет. при здравословен начин на живот и определени условия сивото вещество на един 70-годишен може да има качествата на 30-годишен, че дори и да е по-добър.

Триизмерно сканиране на мозъка, показало, че човешкият организъм може да се противопостави на стареенето, предаде ИТАР-ТАСС. Изследвани били група възрастни хора на 70-80 г., които се отличавали с изключително добра памет. На практика с годините мозъкът само се развива. това се о тнася особено до областите, свързани с интелектуалната дейност. Затова на възрастните хора понякога е по-лесно да се справят с някои предизвикателства около вземането на решения в сравнение с младите хора.

Засега учените не успели да открият къде точно е разполжен „източникът на младостта“ в сивото вещество. Магнитният резонанс установил само, че кортексът – външната обвивка на мозъка, при суперстарците била много по-плътна, отколкото при един средностатистически 70-80-годишен човек. По-изразена била  и друга област, свързана с вниманието. Експериментът дава известни основания да се предполага, че наследствеността също играе голяма роля, но в други случаи към благоприятното влияние на гените се добавял и начинът на живот.

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Мозъкът имал свой източник на младост беше последно модифицирана от: май 25th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *