Лещи чудо прожектират видео на роговицита

PRINT

Контактни лещи, които позволяват да се гледа виртуално 3D изображение, сравнимо с гигантски плазмен екран, ще бъдат представени до дни на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас, съобщава в. Дейли мейл. Специалистите наричат уникалната технология „телевизията на 21 век“. Видеото ще се прожектира директно на роговицата.

В момент, когато производителите на телевизори се стараят да увеличат плазмените панели, от компанията Innovega избират коренно различен път. Създателите наричат технологията се iOptik. Тя е в състояние да възпроизведе изображение с голям размер и висока резолюция. Човек има усещането е като да си пред екран с диагонал 609 см (240 инча) от 3 м разстояние. Изображението с това качество се обезпечава от очила, които играят ролята на проектор, и на особените контактни лещи. Когато очилата са изключени, те изпълняват ролята на обикновени диоптърни лещи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Вредно ли е носенето на лещи в продължение на години?
Какво представляват лещите, които се имплантират?
Лазер коригира късогледство, ако диоптърът не е нараствал от 1 г.

Но когато очилата са включени, се активира малък център в центъра на всяка леща с размера на милиметър, който се трансформира в своеобразен телевизионен екран. Човекът, който поставя и лещите, и очилата, може да види с периферното си зрение картина, която сякаш е част от реалния свят около него. В центъра на зрителното поле може да се гледа филм, заснет с висока резолюция. Излъчването на телевизионните сигнали към очилата може да стане чрез смартфон или портативна конзола за игра.

[Общо: 1    Средно: 4/5]
Лещи чудо прожектират видео на роговицита беше последно модифицирана от: април 2nd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *