Извадиха 22 кг киста на яйчника

PRINT
хирургия

В „Майчин дом“ извадиха 22- килограмова киста от 61-годишна жена от София, съобщиха от лечебното заведение. Сложната операция е направена от екипа на д-р Димитър Божилов. Пациентката неудържимо дебелеела през последната една година и талията й достигнала обиколка 130 см.

Въпреки това тя не потърсила лекарска помощ. Едва когато започнала да диша трудно, потърсила помощ от кардиолог. Той я насочил към АГ клиника, тъй като разбрал, че става дума за гинекологичен проблем.

Това бе киста на яйчника, а пациентката бе докарана по спешност от друга болница, поясни доц. Николай Доганов, шеф на Втора гинекологична клиника в болницата. Именно той поставил диагнозата и назначил операция. В професионалния си стаж съм виждал и други огромни кисти на яйчника, но тази определено бе от най-големите, коментира специалистът. Той е учуден как жената е чакала толкова дълго, преди да отиде на лекар. Тя научила диагнозата си чак след постъпването си в „Майчин дом“.

При случая сега образуванието изпълвало коремната кухина чак до ребрената дъга.  Операцията преминала успешно и сега пациентката се възстановява.

СНИМКА: ДАК

[Общо: 3    Средно: 2/5]
Извадиха 22 кг киста на яйчника беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *