Извадиха 22 кг киста на яйчника

PRINT
хирургия

В „Майчин дом“ извадиха 22- килограмова киста от 61-годишна жена от София, съобщиха от лечебното заведение. Сложната операция е направена от екипа на д-р Димитър Божилов. Пациентката неудържимо дебелеела през последната една година и талията й достигнала обиколка 130 см.

Въпреки това тя не потърсила лекарска помощ. Едва когато започнала да диша трудно, потърсила помощ от кардиолог. Той я насочил към АГ клиника, тъй като разбрал, че става дума за гинекологичен проблем.

Това бе киста на яйчника, а пациентката бе докарана по спешност от друга болница, поясни доц. Николай Доганов, шеф на Втора гинекологична клиника в болницата. Именно той поставил диагнозата и назначил операция. В професионалния си стаж съм виждал и други огромни кисти на яйчника, но тази определено бе от най-големите, коментира специалистът. Той е учуден как жената е чакала толкова дълго, преди да отиде на лекар. Тя научила диагнозата си чак след постъпването си в „Майчин дом“.

При случая сега образуванието изпълвало коремната кухина чак до ребрената дъга.  Операцията преминала успешно и сега пациентката се възстановява.

СНИМКА: ДАК

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 2]
Извадиха 22 кг киста на яйчника беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova
loading...