Инфрачервената светлина е добър заместител на антидепресантите

PRINT
депресия

Американски учени от Университета на Уисконсин-Медисън откриха прост заместител на антидепресантите – просто кожата трябва да се облъчва с инфрачервена лампа. Обяснението е, че светлината от инфрачервения спектър стимулира производството на серотонин – хормон, който регулира настроението. Проучването е публикувано в списанието Jama Psychiatry.

Експериментите показали категорично, че такова облъчване подобрява състоянието на хора с депресия. Същият положителен ефект дават и слънчевите бани. Например установено е, че печенето на слънце час и половина, при което телесната температура се повишава до 38,5 градуса, бори успешно депресията при 40% от хората. Ефектът настъпва още след първата слънчева баня и продължава цели шест седмици.

Учените поясняват, че топлината стимулира кожата. Това активира клетките, които произвеждат серотонин. Следва промяна във функциите на мозъка и подобряване на настроението. Възможно е слънчевите бани или облъчването с инфрачервена лампа при невъзможност за печене да бъдат признати за безопасна алтернатива на антидепресантите.

[Общо: 4    Средно: 4.3/5]
Инфрачервената светлина е добър заместител на антидепресантите беше последно модифицирана от: март 28th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *