вторник, 23 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно"Хремата" на американец се оказа изтичане на мозъчна течност

„Хремата“ на американец се оказа изтичане на мозъчна течност

Хремата, която американец от Аризона, смятал за проява на алергия, се оказа всъщност изтичане на мозъчна течност. Това пише в.“Индипендънт“, като се позова на телевизия Fox10. Сълзенето от носа измъчвало Джо Нейджи (на снимкат) в продължение на година и половина, но той така и не отишъл на лекар. Носът му започвал да тече веднъж седмично и не реагирал на никакви противоалергични лекарства. Състоянието му постоянно се влошавало.

Веднъж течността заляла работните му документи по време на делова среща. Тогава Нейджи най-сетне потърсил медицинска помощ. За него шокът бил огромен, когато му съобщили, че има малка дупка в мозъчната обвивка и „хремата“ всъщност е течност, която изтича през нея. Ако трябва да съм искрен, бях изплашен до смърт, признава Джо.

Наложило се да го оперират. Неврохирургът Питър Накадж пояснява, че за интервенцията по следния начин: вкарахме игла през носа, за да измерим размера на дупката и да нанесем незначително количество лепило. Необходимо беше само малко парче от носов хрущял, с което затворихме отвора. След това той зарасна по естествен път. 

СНИМКА: FOX10

Свързани теми: Травма превърна неудачник в музикален гений

За първи път у нас: Лекуват паркинсон с имплантирани в мозъка електроди

„Карта“ на мозъка улеснява операции на тумори

Нов метод у нас – будят пациента, докато оперират мозъка

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -