Екстракт от хибискус убива ракови клетки!

PRINT
чай от хибискус ползи

Екстракт от листа на хибискус (Hibiscus sabdariffa) убива ракови клетки. Това съобщава Zee News, като се позова на данни от Института по хранителни технологии. Растението, известно у нас още като китайска роза, се употребява от някои народи като традиционна добавка към различни сосове и супи в суров или готвен вид.

От хибискус се приготвя и чаят каркаде. Сега експерти установиха, че екстракт от полифеноли от листата на растението убива клетките на меланом (рак на кожата).
В лабораторните проучвания се изяснило, че екстрактът елиминира ракови клетки, при това без неблагоприятни ефекти върху здравите клетки.

Според учените пиенето на екстракт от листата на хибискус в допълнение към основното лечение ще донесе ползи на хората, страдащи от рак на кожата. Меланомът може да бъде излекуван в ранните си стадии, но ако заболяването не се наблюдава във времето, често се стига до метастази в целия организъм.

В борбата срещу меланома може да помогнат и други средства. Например лиламин (антимикробно съединение от бор) болкира веднага три вида пътища за пренос на холестерол, който подхранва рака на кожата. Обаче съединението е токсично за здравите клетки. Може би учените ще успеят да измислят как да доставят лиламин директно до тумора, като се заобиколят здравите клетки.

Разбира се, трябва да се има предвид, че от лабораторното проучване до разработването на лекарства и пускането им на пазара минавата години. Разработката е публикувана в Journal of Food Science.

Източник: Zee News

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Екстракт от хибискус убива ракови клетки! беше последно модифицирана от: януари 27th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *