Алергията пази от тумор в мозъка

PRINT
алергия alergia сенна хрема

Алергията намалява вероятността от появата на тумор в мозъка, глииома, особено при младите жени, съобщава News Track India. Изводът е направен след анализ на лабораторни проби кръв, изследвани десетилетие преди появата на този вид тумор.

Хората, в чиято кръв учените откри особени антитела, свързани с алергична реакция, се сблъсквали с глиома почти на 50% по-рядко, става ясно от научна разработка, публикувана в Journal of the National Cancer Institute. Възможно е концентрацията на антитела, свързани с алергия, да позволява на имунитета да работи постоянно в активен режим, като не дава възможност на рака да се развива, коментира Джудит Шварцбум от университета в Охайо.

Доказано било и още нещо: ако в кръвта на жената присъстват особени антитела, свързани с алергията, то при нея рискът от най-разпространения мозъчен тумор – глиобластом, е наполовина по-малък. При мъжете подобна връзка не била установена.

Рискът от появата на този тумор била с 20% по-ниска при мъжете, които имали два вида особени антитела и трети вид антитела с неизвестна функция. Глиобластомата се отличава с висок процент на смъртност. Дори при назначено лечение обикновено пациентът живее около година. Под 10% от болните живеят 5 г.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Алергията пази от тумор в мозъка беше последно модифицирана от: януари 27th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *