Реклама
Начало Новини Характерът на човека си личи по лицето

Характерът на човека си личи по лицето

0
красиво лице
Реклама

Първото впечатление за човека е най-вярното. Това е така, защото характерът буквално е отпечатан на лицето. В това са убедени учени от Колежа „Ролинс“ във Флорида. Те например установили ясна връзка между ширината на лицето на ръководителя и печалбата на една фирма. Според експертите лицето на топ мениджърите е по-широко, отколкото на средностатистическите мъже, пише „Дейли мейл“.

Човекът с широко лице създава впечатление на силна и успешна личност. До този извод стигнали и британски учени. Специалистите предполагат, че това се дължи на високите нива на тестостерон. Хормонът е свързан с агресията и стремежът към власт. Влияе също така и на структурата на костите и мускулите.

Друго изследване пък показало, че хората с висок интелект по правило са красиви. Вероятно заради това, че като цяло те имат малко генни мутации. Също така учените смятат, че хората могат да усетят и негативните качества на другите по лицето им.

Реклама

Например експеримент на Университета „Корнел“ показа, че мнозинството от хората могат да разграничат виновни от невинни хора, като се ориентират само по изражението им. Любопитно е, че педофилството също се изписва по някакъв начин на лицето. Физиономията им обикновено има някакви малки ефекти.

Източник: Daily Mail

Реклама

Exit mobile version