Реклама
Начало Любопитно Зрелищно раждане – извадиха бебе с околоплодните води

Зрелищно раждане – извадиха бебе с околоплодните води

0
Реклама

Зрелищно раждане на бебе с цезарово сечение – в едно гръцка клиника северно от Атина лекарите го извадили както е в майчината утроба заедно с околоплодните води. Един от докторите в екипа – Арис Цигрис, толкова се впечатлил, че запечатал момента на снимка, а след това я пуснал във фейсбук. Обикновено мембраната на околоплодната течност се пука още при отварянето на матката и така подпомага изтикването навън на плода, като омекотява появата му на белия свят.

Докато не освободили бебето, то се държало така, сякаш е още в утробата.

Ако околоплодните води не са изтекли преди началото на цезаровото сечение, обикновено се пукат веднага след отварянето на маточната стена, пояснява проф. Артур Вишник, началник на АГ-клиниката в Аугсбург. Това, че в конкретния случай това не се е случило, не представлява по никакъв начин опасност за бебето.

Реклама

Той допълва, че раждане с операция се предприема обикновено при сериозни здравословни показания за майката или бебето – например то е разположено напречно, при преждевременно раждане преди 32-тата гестационна седмица.

Ако майката е имала две цезарови сечения, при третата бременност по правило също се прави такова. Заради бебето операция се налага, ако има заплаха от недостиг на кислород до плода или сърдечните му тонове дават повод за безпокойство. Понякога анатомични особености при майката налагат раждането да стане по този начин.

Източник: Nine News

Реклама

Exit mobile version