Реклама
Начало Любопитно Умни бижута ще следят за сърдечните функции

Умни бижута ще следят за сърдечните функции

0
Реклама

Умни бижута много скоро ще следят основни показатели на здравето ни. Канадската компания BioSensive Technologies вече представи прототипи на своите високо технологични продукти. Обеците, изработени от учени (на снимката), не са просто за украса, а сложен инструмент, който следи основните показатели на тялото в реално време.

Авторите на разработката са убедени, че елегантното им устройство ще бие по продажби и популярност предлаганите сега смарт часовници и фитнес тракери, които имат подобни функции. Обиците представляват златен клип, снабден с няколко сензора и модул за предаване на данни към мобилния телефон.

Системата може точно да улови сърдечната честота, изгорените калории, както и нивото на физическа активност. Технологията е съвместима с платформите IOS и Android. Меката част на ухото е едно от най-подходящите места за следене на сърдечната дейност. Сега проектът за интелигентните обеци си търси инвеститор. Очакванията първата произведена партида да се появи през февруари следващата година. От BioSensive Technologies са убедени, че преносимите електронни джаджи ще ни помагат все по-често във всички ежедневни дейности.

Реклама

Източник: DigitalTrends

Реклама

Exit mobile version