Реклама
Начало Любопитно Руски учени откриха как да повишат ефекта от химиотерапията до 3000 пъти

Руски учени откриха как да повишат ефекта от химиотерапията до 3000 пъти

0
рак лекарства
Реклама

Руски учени са на път да завършат клиничните изпитания на нова технология, която доставя противотуморните препарати направо в самата клетка, предаде ИТАР-ТАСС. Това е позволи ефективността на терапията да се увеличи до 3000 пъти.

Реклама

За да се убие ракът, лекарството трябва да се достави направо в ядрото на клетката, заявяват директорът на Института по биология на гена в Руската академия на науките Георгий Георгиев и на шефа на лабораторията по молекулярна генетика Александър Соболев.

С тази задача учените натоварили модулни нанотранспортери, създадени от руски специалисти. За разработването им те използвали като основа модули от природни молекули. Съединили ги с изкуствен протеин, който играел ролята на преносител. Той позволявал на модулите, заключени в него, да запазят всичките си функции. Въведен в организма на онкоболни, той започва да се натрупва в ядрата на раковите клетки.

Самият белтък не се разпознава от имунната система като нежелан елемент и е почти нетоксичен. Руските учени регистрирали невероятно повишаване на успеваемостта при фотодинамична терапия на рака с фотосенсибилизатори – тя била 1000-3000 пъти по-ефективна.

Методът вече е тестван на опитни мишки с човешки кожен рак. Точната доставка на лекарството в целта познолявала да се спре нарастването на тумора и гарантирала преживяемост на 75% от животните, която иначе била 20%.

Свързанит теми: Коледният имел е мощно оръжие срещу рака

Вещество от канабиса спира агресивен рак

Раковите клетки имат колективно съзнание и затова оцеляват

Създадоха лекарство срещу рак на основата на рядък метал

СНИМКА: ТК

Реклама

Exit mobile version