Реклама
Начало Любопитно Как да използваме Шуслерови соли за пречистване на организма

Как да използваме Шуслерови соли за пречистване на организма

2
щастие щастлив
Реклама

Постенето се практикува от все повече хора с цел детоксикация и цялостно пречистване на организма. Други пък избират някаква диета отслабване. Какъв по-подходящ момент за разтоварване от пролетта? Ако искате да подсилите ефекта от диетата, може да включите и режима си Шуслеровите соли. Те отдавна вече са добре познати и в България като незаменим помощник за оздравителните процеси в организма. По-малко известно е, че с тяхна помощ можем да върнем баланса в организма и да направим нещо за красотата си. 12-те соли на немския д-р Волфганг Шуслер са най-важните за работата на клетките минерали. Създадени са на принципа на хомеопатичните препарати и участват в много различни процеси от метаболизма в тялото.

Шуслеровите соли действат като истински допинг за процесите на детоксикация, които са още по-важни за пролетното пречистване на организма, казва Сабине Вакер, природолечител от Манхайм, цитирана от немското женско списание „Фройндин“. Важно е да ги приемате правилно, а също и да пиете много вода като цяло,    допълва тя. Добре е водата да е бедна на минерали.

Шуслеровите соли помагат да върнем добрата форма на черния дроб, червата и бъбреците.

  • Шуслерова сол №6 (калиев сулфат) стимулира обмяната на веществата, когато тя е вяла или претоварена. Помага за детоксикацията на черния дроб.
  • Шуслерова сол №10 (натриев сулфат) активира червата и лифмата, които са естествените пътища за изчистване на отпадъците от организма.
  • Шуслерова сол №11 (силицея) е смятана за солта на красотата. Важна е за детоксикацията на съединителната тъкан, бъбреците и кожата.
  • Шуслерова сол №9 (натриев фосфат) стимулира бъбреците да излъчат от организма излишните киселини. Подкиселяването на тъканите вследствие на стрес и неправилно хранене може да причини различни здравословни проблеми или да задълбочи съществуващи заболявания. Неутрализирането на излишните киселини и първа стъпка към връщането на баланса в организма.
Реклама

Ето и съветите на експерта Сабине Вакер за приемане на Шуслерови соли с цел детоксикация: Курсът продължава 4 до 6 седмици, като от всяка сол се вземат по две таблетки. Сутрин се взема сол №9, преди да обядваме – №11, следобед сол №6, а преди да вечеряме – сол №10.

Как да се справим с внезапния глад за сладко или солено?

Когато сме на разтоварващ режим, често се налага да се борим с някои странични ефекти – внезапно ни връхлита глад за сладко, мазно или по-соленичко. Шуслеровите соли ще ни помогнат да овладеем ситуацията, без да навредим на фигурата и плановете за детокс.

Когато внезапно много ни се прииска шоколад, вземете сол №7 (магнезиев фосфат).

Ако пък ви влече към чипс, солети и крекери, може да балансирате със сол №8 (натриев хлорат). Дозировката е е три пъти дневно по две таблетки. Оставете ги бавно да се разтопят в устата.

При детоксикацията е добре да се откажете от кафето и колата, поне за известно време. Това може да причини главоболие. В такъв случай вземете по 2 таблетки от сол №10 преди хранене. Ако при постенето се появи треперене, безпокойство и слабост на кръвообращението, вземете една таблетка от магнезиевата сол №7, отново преди хранене.

Промените в организма, свързани с постенето и пречистването, може да провокират слабост и отпадналост. При подобни симптоми вземайте по две таблетки от сол №3 (железен фосфат) сутрин и на обяд. Това ще ви даде енергия. Друг симптом, който създава проблеми, са честите промени в настроението. Съветът на Сабине Вакер: обед и вечер вземайте по 2 таблетки от сол №5 (калиев фосфат).

При главоболие се постига подобрение с „Горещата седмица“ – 10 таблетки от сол №7 се разтварят в чаша с гореща вода и се пият бавно на малки глътки.

Реклама

2 коментара

  1. Научно е доказано, че толкова малки количества от въпросните съединения, налични там, нямат абсолютно никъкъв ефект върхо човешкият организъм.

  2. 2016-та е годината, през която бяха публикувани 2 независими, дългогодишни проучвания на елитни учени. Те недвусмислено доказват, че хомеопатията е ИЗМАМА.
    Какво още трябва да се случи, за да престанете с тези Шуслерови соли, с които бг-мамите „лекуват“ всичко?

Коментарите са затворени

Exit mobile version