Реклама
Начало Здравна политика Касата ще плаща за лекарства, осигурявани досега от „Българската Коледа“

Касата ще плаща за лекарства, осигурявани досега от „Българската Коледа“

0
Реклама

От следващата година Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще заплаща нови лекарствени продукти, които към момента се осигуряват на болни деца чрез „Българската Коледа“. Това съобщи управителят на НЗОК, д-р Пламен Цеков, при стартирането на тазгодишната благотворителна кампания на Президентството.

Това са медикаменти за лечение на юношески ревматоиден артрит и хормон на растежа при деца, страдащи от нарушение на фосфорната обмяна.

Реклама

Също така НЗОК ще инициира и промени в нормативната база, за да може да заплаща и за лечението на деца с диагнози „Нефротичен синдром“ и „Остеогенезис имперфекта“.

Д-р Цеков отбеляза, че застава зад идеята инициативата „Българската Коледа“ да не бъде еднократен акт на милосърдие, а да се превърне в трайно решение на проблемите на болните деца.

По повод обявения за тази година приоритет на кампанията – рехабилитацията на деца с неврологични заболявания беше съобщено, че ще бъде направена промяна в клиничната пътека за детска церебрална парализа, като се даде възможност за по-продължителен курс на рехабилитационни процедури.

СНИМКА: ТК

Реклама

Exit mobile version