петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаДоставиха липсващото лекарство дакарбазин за онкоболни

Доставиха липсващото лекарство дакарбазин за онкоболни

Осигурени са необходимите количества от лекарствения продукт дакарбазин, които ще обезпечат лечението на нуждаещите се пациенти, съобщават от Министерство на здравеопазването. То вече уведоми лечебните заведения за доставените количества дакарбазин. Медикаментът е един от 20-тината в онкологията, при които периодично има  проблеми с доставката. Причината е, че те са евтини и натискът от страна на дъжавата да се свалят цени доведе до положение, при което вносът им става неизгоден икономически.

Във връзка с недостига на лекарствения продукт на 22.03.2013г. в МЗ се проведе среща между маг. фарм. Лидия Нейчева, заместник-министър на здравеопазване и г-н Н. Хаджидончев, генерален мениджър на Тева Фармасютикълс България ЕООД. На срещата бяха обсъдени възможностите за спешно решаване на проблема. Днес фармацевтичната компания Тева Фармасютикълс България ЕООД потвърди официално, че е осигурена доставка на продукта на българския пазар чрез търговец на едро.

Лекарственият продукт Дакарбазин е антинеопластичен продукт, прилаган в основни терапевтични схеми за лечение на кожен рак и някои злокачествено протичащи кръвни заболявания.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -