В Александровска канят пациенти с пейсмейкър на безплатен преглед

PRINT

Пациентите с пейсмейкъри трябва да се наблюдават редовно от специалист кардиолог, но заради икономиите в здравната система често не ходят редовно на лекар. За да запълни тази празнина, Центърът за електрокардиостимулация и електрофизиология към кардиологичната клиника на УМБАЛ „Александровска” обявява безплатни прегледи за тези пациенти. Става дума за хора, които носят постоянни елекардиостимулатори (пейсмейкъри), имплантируеми кардиовертер-дефибрилатори или ресинхронизиращи системи.

„Това са устройства, които лекуват различни сърдечни заболявания като помагат на сърцето да си възстанови нормалната сърдечна честота и ритъм, обясни д-р Светослав Куртев – завеждащ Центъра за електрокардиостимулация и електрофизиология. Много често тези устройства са единствената възможност за хора със сърдечна недостатъчност или животозастрашаващи аритмии, при които медикаментозната терапия е без ефект. Пациентите с кардиостимулатори трябва да се проследяват веднъж на всеки шест месеца. В противен случай рискуват да го направят по спешност поради влошаване на състоянието”, подчерта специалистът.

Центърът за електрокардиостимулация и електрофизиология е част от Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ „Александровска”. Лекарският екип е висококвалифициран и притежава богат опит в осъществяването на съвременен лечебно-диагностичен процес при болни с различни по вид и тежест сърдечно-съдови заболявания. Желаещите да направят оценка на своя сърдечен статус и пълна диагностика на устройството, което го подпомага, вкл. състояние на батерията и показания на електродите, могат да го направят безплатно на 12 и 13.12, от 8.00 до 16.00ч., в приемно-консултативния кардиологичен  кабинет на партера на Втори хирургичен блок (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”) след предварително записване на тел. 02/ 9230 339.

В случай на неизправност, единствено в кардиологичната клиника на Александровска болница се прилага неинвазивен метод за екстракция на електродите. От прегледите могат да се възползват и пациенти с тахи-бради синдром, рецидивиращо предсърдно мъждене, камерна тахикардия и сърдечна недостатъчност, които се нуждаят от имплантация на кардиостимулиращо устройство. Направления по НЗОК не се изискват.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
В Александровска канят пациенти с пейсмейкър на безплатен преглед беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *