УНГ прегледи за деца без направление в „Софиямед“

PRINT

Столичната болница „Софиямед“ обяви безплатни прегледи по случай Международния ден на детето – 1-ви юни. В тях ще се включат специалистите по УНГ заболявания, които ще приемат малките пациенти на 1, 2 и 3-ти юни от 9 до 12,30 ч. в ДКЦ „Софиямед“. Необходимо е само предварително записване на тел. 0700 31 051.

Завеждащ отделението по УНГ заболявания в УМБАЛ „Софиямед“ д-р Иван Йорданов съветва родителите при първи симптоми на ангина, да не пристъпват към самостоятелно лечение на децата си, а да потърсят незабавно УНГ специалист.

 

„Някои от по-сериозните УНГ заболявания често се неглижират от пациентите и от родителите, а могат да са изява на много по-сериозна болест или усложнение на вече съществуваща. При деца под 3 годишна възраст, ангината например се проявява с обща отпадналост на детето и отказът му да се храни и да приема течности. Подуват се лимфните възли на шията, гърлото е силно зачервено, сливиците са покрити с гнойни бели налепи, повишава се и температурата, обикновено до 38 градуса.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Какви са причините за подути лимфни възли? 
Възпалени сливици – симптоми и видове лечение 
Може ли да се вадят сливиците и при възрастни? 

Важно е родителите, да знаят, че премахването на налепите от сливиците механично е изключително опасно. Те са много добре кръвоснабден орган и това макар и рядко може да предизвика опасно за живота кървене. Не препоръчвам родителите да правят това, а да се обърнат към УНГ специалист, който ще вземе най-правилното решение за лечението на детето им. Затова през месец май миналата година разкрихме и съботен консултативен УНГ кабинет в ДКЦ „Софиямед“. В него работят специалисти от болницата, които приемат от 8:30 до 13:00ч.“, коментира д-р Йорданов.

За всички деца посетили безплатната профилактика през определените за това дни в ДКЦ „Софиямед“, по случай 1-ви юни ще има подаръци.

 

[Общо: 1    Средно: 5/5]
УНГ прегледи за деца без направление в „Софиямед“ беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *