Сухар или мляко срещу стомашните киселини

PRINT

Всеки втори се е сблъсквал със стомашните киселини. Неприятното усещане се предизвиква от стомашните сокове, които се изкачват по хранопровода и дразнят лигавицата му. В повечето случаи можем да се справим и сами с киселините, но понякога трябва да потърсим лекарска помощ.

Оплакванията се появяват предимно нощем, когато хоризонталното положение на тялото е благоприятно за стичането на стомашния сок към хранопровода, пише сайтът „Нетдоктор“. Тогава можете да повдигнете тялото с помощта на висока възглавница. Избягвайте мищни и мазни ястия непосредствено преди лягане. Прекаляване с кафето или алкохола също могат да провокират киселини. Стомашните сокове се свързват с храните. Затова оплакванията обикновено са между храненията. Ако почувствате нещо тогава, хапнете филийка хляб или сухар, изпийте чаша мляко. Други провокатори на стомашните киселини са стресът или емоционалната възбуда. В такъв момент избягвайте да посягате към цигарите. Ако страдате от наднормено тегло, опитайте се да отслабнете няколко килограма.

Кога прегледът е желателен?

Появяват ли се оплакванията само отвреме навреме, можем да си помогнем с домашни средства или медикаменти без рецепта от аптеката. В някои ситуации обаче посещението при лекаря е необходимо. Идете при него, ако:

  • изпитвате силни болки
  • нямате апетит
  • отслабнете без причина
  • зле ви е и повръщате с кръв
  • изпражненията са тъмни на цвят до черно и съдържат кръв
  • лесната умора и бледият цвят на лицето са признак за липса на желязо и загуба на кръв.

Свързани теми: Проф. Петрова Вредните трансмазнини у нас масово се влагат в храните

Перфектното диетично меню за работещи

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Сухар или мляко срещу стомашните киселини беше последно модифицирана от: април 4th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *