Продължава кампанията с безплатни прегледи за деца в „Пирогов“

PRINT
Пирогов

90 деца бяха прегледани в рамките на инициативата Програма„Детско здраве „Пирогов“. През УНГ преминаха 40 от малчуганите на възраст между 6 и 17 години. Най- честите оплаквания са от характерните за сезона настинки и възпаление на ушите. Към детски ортопед-травматолог са се обърнали 32 деца, от които 4 не са били предварително записани. Най-малки са били момиченце и момченце на 3 години, а най-голямо е било момче а 13.

Общо 8 от децата са с гръбначно изкривяване (сколиоза), като при 2 от тях сколиозата е в много тежка форма. Те са насочени за корсетолечение, а останалите 6 за лечебна физкултура. 24 от хлапетата, които прегледа екипът на д-р Атанас Кацаров са с плоскостъпие.

Детският хирург доц. д-р Христо Шивачев пък прегледа 15 деца. Най-малкото е едномесечно бебе, а най-голямото е на 11 години. От прегледаните деца 11 с пъпни и ингвинални (в областта на слабините) хернии,а 4 напълно здрави.

Детските уролози са потърсени от 3 деца.

Високоспециализираните профилактични прегледи по Програма „Детско здраве „Пирогов“се провеждат в последната събота на всеки месец. Те са безплатни, а за да бъде прегледано едно дете е необходино единствено да бъде записано предварително по телефона:

– 02/ 91 54 428 – за детски уролог
– 02/ 91 54 447 – за детски хирург
– 02/ 91 54 479 – за УНГ
– 02/ 91 54 262 – за детски ортопед-травматолог

Прегледите стартираха миналата есен в „Пирогов“, а през пролетта екипите на УНГ специалиста д-р Асен Меджидиев, на травматолога д-р Атанас Кацаров, съвместно с детския хирург доц. Христо Шивачев и детски уролози започнаха да извършват високоспециализираните прегледи и в различни градове на страната.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Продължава кампанията с безплатни прегледи за деца в „Пирогов“ беше последно модифицирана от: май 4th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *