Пристрастени към шопинга? Стресът е виновен

PRINT
alt

Все повече хора, увлечени от ежедневния стрес, се отдават на пазаруване. Купуват се най-вече стоки, които се предлагат на разпродажби. Практиката ми показва, че повечето закупени артикули почти не влизат в употреба или се използват рядко.

Някои представителки на нежния пол дори изхарчват всички финанси за месеца, купувайки тоалети от намаленията. Основна причина за този феномен е стресьт, обясни пловдивският психиатър д-р Веселин Герев.

Според него пазаруващите в повечето случаи са дьлбоко фрустрирани и комплексирани хора, които опитват да избият комплексите си чрез харчене на пари. Така те демонстрират значимост и себеизява. Това е подсьзнателен акт на доближаване до хората с вьзможности, което често води до тотална финансова дестабилизация, подчерта лекарят. Много често обаче стигат до манийни сьстояния, които са опасни, защото не могат да се откачат от тях.

Сьветвам хората с такьв проблем да потьрсят своевременно помощ, тьй като впоследствие се оформя зависимост, която вече е болестно отклонение и се повлиява трудно, предупреди д-р Герев.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Пристрастени към шопинга? Стресът е виновен беше последно модифицирана от: март 24th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *