Преглеждат безплатно деца за наднормено тегло

PRINT

Сити Клиник организира безплатни детски профилактични прегледи за превенция на затлъстяването и оценка на риска от диабет. Целта на консултациите е ранна диагностика и профилактика на едни най-разпространените детски болести и проблеми – нарушения в обмяната на веществата и наднормено тегло, риск от диабет и свързани с него проблеми на опорно-двигателния апарат и др.

Прегледите ще се извършат на 21 юни /петък/ в Сектора по педиатрия между 14.00 и 19.00 часа. Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

„Наднорменото тегло и затлъстяването при децата е с епидемични размери у нас и крие сериозни рискове за здравето“, алармира д-р Пламен Масларски, детски ендокринолог и началник на Сектора по педиатрия на Сити Клиник. Той допълва, че профилактиката и ранната диагностика на заболяванията в детска възраст са най-сигурните оръжия за предпазване от социално значимите и хронични болести в зряла възраст.

По време на консултациите ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето, измерване на кръвна глюкоза, антропометрични измервания, изчисляване на индекс на телесна маса и съставяне на растежни и тегловни криви (соматограми), които ще бъдат помощник на родителите за по-добър контрол на физическото развитие. Ще се дават препоръки за лечение, изследвания и допълнителни консултации, когато това се налага.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 0700 13 127. Адресът на Сити Клиник е ул. Околовръстен път 127.

СНИМКА: СИТИ КЛИНИК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Преглеждат безплатно деца за наднормено тегло беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *