Прегледи за катаракта в Пловдив за социално слаби

PRINT

Фондацията „Съпричастен кръст“ организира безплатни очни прегледи на социално слаби пациенти над 60-годишна възраст, страдащи от катаракта – „перде“ на очите. Прегледите ще се извършват на 27 и 28 юни, от 12 до 18 ч., в медицинския център „Св. Йоан Рилски“ в Пловдив.

Проучвания показват, че от катаракта страдат 60 на сто от населението между 65 и 74 г., допълват офталмолозите от фондацията. Свързаната с процесите на стареене катаракта, може да се изяви още след навършване на 40-50-годишна възраст, въпреки че в началото не пречи особено на зрението. Рисковите фактори, които допринасят за развитието на
катарактата са диабет, продължително излагане на слънце и UV-лъчение, употреба на кортикостероиди, тютюнопушене, злоупотребата с алкохол, замърсен въздух, работа в запрашена среда. Най-честите симптоми за катаракта са замъглено виждане, промяна в начина, по който се виждат цветовете, затруднено шофиране нощем, проблеми с блясъка на лампи или на слънце и други.
Желаещите да бъдат прегледани безплатно трябва да се запишат предварително на тел.: 032/ 670 100 от 9.00 до 15.00ч., от понеделник до петък.

СНИМКА: АРХИВ

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Прегледи за катаракта в Пловдив за социално слаби беше последно модифицирана от: март 30th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *