Не бързайте да се пенсионирате! Има риск от деменция!

PRINT
alt

Пенсионирането в съчетание с отказа от физическо, социално и умствено натоварване води до развитие на деменция, съобщава The Herald Sun. Така всяка допълнителна година работа намалява риска с 3,2%, казва Карол Дафуил от Агенцията за научни изследвания INSERM.

Това твърдение е направено след анализ на наблюдения върху повече от 429 000 служители, болшинството от които магазинери или работници, но с професии. Средната им възраст е 74 години, пенсионирани са преди 12 години.

Почти 3% от тях развиват деменция. Но ако човек е работил дълго време, вероятността за поява на болестта намалява. Така че, като излезе в пенсия на 65 години, рискът да се сблъска с болестта е с 15% по-малък.
Карол Дафуил призовава институциите и длъжностните лица да дадат възможност на възрастните да работят толкова, колкото искат.

В действителност, за това не е необходимо да се ходи в офис. Достатъчно е да се вземе участие в социално значими дейности. Затова много пенсионери в Европа след напускане на работа се записват в благотворителни организации и клубове, където участват в различни благородни каузи. По този начин се чувстват полезни, но и се спасяват от деменция, обясняват учени.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Не бързайте да се пенсионирате! Има риск от деменция! беше последно модифицирана от: април 18th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *