Мерят показатели на белия дроб в парка „Заимов“

PRINT
забрана за пушене

През целия месец май Министерството на здравеопазването и 28-те регионални здравни инспекции (РЗИ) отбелязват с различни инициативи Световния ден без тютюн, който е на 31 май. Организират се на кампании, дискусии, дебати, викторини, безплатни измервания на нивото на въглероден оксид в издишан въздух, интернет послания на принципа „Предай нататък!“

Има още състезания, драматизации, ролеви игри, конкурси за най-добро есе или художествен разказ, използват се нагледни материали, разясняват се и се тълкуват текстове и образи, свързани с употребата на тютюневи изделия, гражданите се включват в разнообразни дейности и др.

На 31 май от 10.00 до 16.00 часа в парка „Заимов“ в София ще се проведе измерване на различни показатели за състоянието на белия дроб като количество въглероден оксид в издишан въздух, наличие на карбоксихемоглобин в кръвта, определяне на степен на никотинова зависимост, демонстрация за вредните последици от тютюнопушенето и др. Гражданите ще могат да намерят информация и да получат практически съвети за програми и начини за отказ от тютюнопушене.

Подробна информация за организираните събития в цялата страна е публикувана на интернет страницата на всяка РЗИ.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Мерят показатели на белия дроб в парка „Заимов“ беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *