Мамографски прегледи без пари за неосигурени

PRINT
мамография рак на гърдата

  Кампания за безплатни мамографски прегледи, насочена към здравно неосигурени жени, стартират в Националната болница по онкология от 25 април. Тя  е насочена към здрави жени без оплаквания, с последен преглед преди повече от 1 година, на възраст от 45 г. до 65 г. На здравноосигурените се полага по един такъв преглед годишно.

Кампанията с безплатните прегледи на млечни жлези продължават до 8.06.2012. Осигурени са средства за 400 жени. За тях ще бъде осигурена само диагностика, но не и лечение.

Прегледите ще се извършват само с предварително записване – на тел. 02/ 8076 259 от 13,30 часа до 16,30 часа всеки работен ден.

Консултацията ще бъде в Отделението по образна диагностика, ет. 2, кабинет №9, от 13,30 ч. до 16,30 ч. всеки работен ден, след попълване на анкетна карта и информирано съгласие. Резултатите ще се получават на следващия ден от регистратурата на отделение Образна диагностика от 10 часа до 12 часа.

Ракът на гърдата е най-разпространеното онкологично заболяване при жените. От изключително значение за успеха на лечението е ранното диагностициране на тумора. Нерадостната статистика сочи, че у нас всеки ден от рак на гърдата заболяват почти 10 жени, а 3 умират. Средствата за кампанията са от благотворителен търг на фармацевтичната компания Astra Zeneka.

СНИМКА: ДАК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Мамографски прегледи без пари за неосигурени беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *