Лекари от Пирогов преглеждат безплатно деца в 5 града

PRINT
прегледи на деца

Национална програма „Детско здраве-Пирогов“ продължава с посещение на лекарите в 5 града до края на 2018 г. В тях ще се проведат безплатни високоспециализирани профилактични прегледи за най-малките. Местата са Сандански, Бургас, Кюстендил, Велико Търново и Разград.

Лекарите, които преглеждат децата са от специалностите УНГ, хирург, ортопед-травматолог, уролог, очен, неврохирург. От тази есен към екипа от детски лекари ще има и кардиолог.

Първата дестинация, в която гостуват специалистите от НП „Детско здраве-Пирогов“ тази есен е гр. Сандански. Лекарите ще преглеждат в югозападния град във втората събота от месец октовмри – 13.10. 2018 г. Следващият град е Бургас – прегледите ще бъдат в последната събота от месеца – 27.10.2018 г.

През ноември специлистите от „Детско здраве-Пирогов“ ще посетят и прегледат децата отново във втората и последната събота на месеца:

– 10 ноември – гр. Кюстендил

– 24  ноември – гр. Велико Търново

През декември пироговските лекари ще преглеждат децата от гр. Разград на 8 декември.

Прегледите ще се осъществяват след предварително записване. Задължително е да се носи допълнителна медицинска документация, ако пациентът разполага с такава. Направление не се изисква.

Записванията за високоспециализираните прегледи ще се извършват на специално посочени телефони в конкретните населени места. Те ще бъдат подадени към общината, която пък ще ги разпространи чрез регионалните медии.

Вече 5 години водещи детски специалисти от университетската спешна болница „Пирогов“ извършват профилактични прегледи на деца, като до този момент са прегледани няколко хиляди деца от различни области в България.

Национална Програма „Детско здраве-Пирогов“ се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народното събрание.

[Общо: 3    Средно: 3.7/5]
Лекари от Пирогов преглеждат безплатно деца в 5 града беше последно модифицирана от: септември 20th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *