Лекари от Пирогов преглеждат безплатно деца в 5 града

PRINT
прегледи на деца

Национална програма „Детско здраве-Пирогов“ продължава с посещение на лекарите в 5 града до края на 2018 г. В тях ще се проведат безплатни високоспециализирани профилактични прегледи за най-малките. Местата са Сандански, Бургас, Кюстендил, Велико Търново и Разград.

Лекарите, които преглеждат децата са от специалностите УНГ, хирург, ортопед-травматолог, уролог, очен, неврохирург. От тази есен към екипа от детски лекари ще има и кардиолог.

Първата дестинация, в която гостуват специалистите от НП „Детско здраве-Пирогов“ тази есен е гр. Сандански. Лекарите ще преглеждат в югозападния град във втората събота от месец октовмри – 13.10. 2018 г. Следващият град е Бургас – прегледите ще бъдат в последната събота от месеца – 27.10.2018 г.

През ноември специлистите от „Детско здраве-Пирогов“ ще посетят и прегледат децата отново във втората и последната събота на месеца:

– 10 ноември – гр. Кюстендил

– 24  ноември – гр. Велико Търново

През декември пироговските лекари ще преглеждат децата от гр. Разград на 8 декември.

Прегледите ще се осъществяват след предварително записване. Задължително е да се носи допълнителна медицинска документация, ако пациентът разполага с такава. Направление не се изисква.

Записванията за високоспециализираните прегледи ще се извършват на специално посочени телефони в конкретните населени места. Те ще бъдат подадени към общината, която пък ще ги разпространи чрез регионалните медии.

Вече 5 години водещи детски специалисти от университетската спешна болница „Пирогов“ извършват профилактични прегледи на деца, като до този момент са прегледани няколко хиляди деца от различни области в България.

Национална Програма „Детско здраве-Пирогов“ се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народното събрание.

[Общо: 3    Средно: 3.7/5]
Лекари от Пирогов преглеждат безплатно деца в 5 града беше последно модифицирана от: септември 20th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook12Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *