Кампания разяснява как работят ваксините

PRINT
имунизация ваксина странични ефекти

Случва се джипита да заминат в чужбина и да зарежат  документацията си за направени имунизации и тогава здравното министерствое принудено да ги глобява. Това бе съобщено на пресконфренция за  Европейската имунизационна седмица.

Тя се организира от Световната здравна организация, като през тази година в нея се включват 53 страни от цял свят. Целта на кампанията през тази година в България е родителите да бъдат информирани за това колко е важно да ваксинират децата си, както и да се отговори на някои от най-големите страхове, свързани с негативния ефект от имунизациите. „Имунизацията не е задължение – тя е право на всяко дете“, каза държавният главен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Преди 10 г., когато в България е въведена ваксината срещу хепатит В, обществените нагласи срещу нея са били негативни. Днес обаче страната ни се е справила с болестта, благодарение на извършените в този период имунизации.

Всяко пето дете в света не се имунизира. Всяка година 1.5 млн. малчугани умират, защото не са били ваксинирани и цената на лечението им е много скъпо, съобщи Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ в България. Тя допълни, че имунизациите са най-добрият начин за предпазване на децата от различни заболявания. В страните, в които имунизационните календари са добре развити, някои заболявания реално изчезват.

В рамките на Европейската имунизационна седмица – 22-28 април 2013 г. са предвидени редица инициативи за информиране на населението. Вече е създадена интернет страница на кампанията imunizacionnasedmica.bg, където са посочени отговори на всички въпроси, свързани с имунизациите при децата. В рамките на информационната кампания са изработени и вече се разпространяват различни информационни брошури – за значението и безопасността на детските ваксини, за състава на ваксините, схемите за ваксиниране и др. Материалите ще бъдат на разположение на хората, посещаващи здравните заведения в страната.

Свързани теми: Слухове за увредени от ваксини плашат хората, но предразсъдъците намаляват

В САЩ произвеждат ваксини с поточна линия от хлебарки

Какво се прави, ако човек не образува антитела от ваксина?

Изтощават ли ваксините детския организъм?

Най-важните въпроси за ваксината срещу рак на маточната шийка

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Кампания разяснява как работят ваксините беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *